top of page

Düğün Fotoğrafçılarına Tavsiyeler

1- En az iki makine ile çalışın

Düğün fotoğrafçılığı yapıyorsanız en az iki adet gövde taşımanız gerekir. Bunun ilk sebebi olası bir sorun karşısında yedek makinanın hazır olması. İkinci sebep ise en çok kullanabileceğiniz iki lensin gövdelerde hazır olarak takılı olması; bu lensleriniz de ağırlıklı olarak 24-70 mm ve 70-200 mm olacaktır. Unutulmaması gereken düğün fotoğrafçılığında hızın çok önemli olması, vede kritik pozisyonlardaki zamanı lens değiştirerek kullanamazsınız.

Bir ileri adım ise üçüncü gövde; hatta ilave olarak bir adet de iyi bir kom-pakt makinanın bulunması, üçüncü gövdede ise makro, balık gözü ve özel portre çekimi için daha az kullanılan lensleri kullanabilmek.

2- Size Yardım Edecek Biri olsun

İyi bir yardımcı, düğün telaşı içinde koştururken size nefes aldırıp daha yaratıcı ve rahat çalışmalar yapabilirsiniz.

Ve o karmaşa ve koşuşturma içinde size yedek ekipmanlarınıza göz kulak, farklı açılardan harici flaş kullanmanız gerektiğinde size destek ve yardımcı olacaktır. Çekilen fotoğrafları davetlilere sunum için hemen slayt gösterisi yapabilmesi de gerekli.

3- Çekimi yapacağınız alanı tanımak

Eğer Düğün çekimi nin yapılacağı alanı bilmiyorsanız, daha önceden gidip alana göz atmanız önemli.Fotoğraf için uygun bölgeleri seçebilir, ışığın pozisyonuna göre çekim anında kullanmanız gereken ayar ve ekstra gerekli olan ekipmanları önceden planlayıp, sürprizlerle karşılaşmaz hem de zaman kaybını önlemiş olursunuz.

4- Hava Koşulları

Eğer sizden harici mekanda Düğün fotoğrafı çekilmesi istenmiş ise, randevu günü vermeden önce o günkü hava durumunu mutlaka kontrol edip, yağmur ya da aşırı rüzgar olmamasına dikkat edin.

5- Düğün Sahiplerinden birisi yanınızda olsun

Kalabalık, koşuşturmaca ve telaş içerisinde kimlerin daha önemli olduğunu anlamak daha sonra ciddi bir sorun olabilir. Düğün sahiplerinden birisi size bu konuda, kimin fotoğraflarda olması gerektiğini ayrıca toplu çekimler için ilgili grupların bir araya getirilmesinde yardımcı olur.

6- Damat ve Gelin ile iletişimi iyi kurun

Gelin ve damat, düğünün odak noktasında olduklarından, gergin ve heyecanlı olmaları çok normaldir. Gelin vedamadı çekim anında rahatlatmak sizin görevinizdir. Bunun için düğün günü öncesinde mutlaka bir araya gelip dostluk ilişkisi kurmalısınız. Çekim günü, bu ilişki için çok geç olabilir. Çiftlere Sürekli poz verdirmek yerine doğal hareket ve kompozisyonları yakalayın. Çekilen güzel fotoğrafları makinanızın ekranından hemen o an gösterip morallerini yükseltin. Fazla kare çekip fotoğraf seçme kargaşası yaratmaktansa, gerekli kareleri yakalayın.

7- Ufak Tefek detaylarıda çekin

Sadece portre üzerine ağırlık vermeyin. Unutmayın ki her zaman olduğu gibi bu gün onların günü. Gelin veDamat ile ilgili güzel detaylar bulup karelemeye çalışın. Örnek olarak ailesi veya davetliler ile attığı bir bakış, gelinliğinin güzel bir detayı gibi. Düğün mekanının’da önemli olduğu unutulmamalı, özene bezene hazırlanan ortam detaylarının, mutlaka albümde yer alması gerekir.

8- Hatalı çekilmiş fotoğrafları hemen silmeyin

Çektiğiniz fotoğrafları daha sonra izlerken “bu biraz yamuk yumuk çıkmış daha iyisini çekerim” diyerek fotoğrafları silmeyin. Ufak tefek hatalar daha sonra çok rahatlıkla düzeltilebilir ve de ortaya memnun olabileceğiniz fotoğraflar çıkabilir. RAW formatında çektiğiniz fotolarda pozlama ile rahatlıkla oynayabileceğiniz için, ışık açısından patlak ya da hafif karanlık fotoğraflar tekrar hayata rahatlıkla döndürülebilir.

9- Açınızı değiştirin.

Yukarı çıkın, Yere yatın, ultra geniş açı lens, hatta havadan çekim için Multikopter kullanın

Herkesin çekebildiği sıradan kareler yerine, daha farklı olmayı deneyin. Bunun da yolu bol bol hareket ve farklı açılar yakalamaktan geçiyor. Dış mekan çekimlerinde kiralama veya imkanınız var ise Multikopter ile havadan düğün çekim Fotoğraf ve Videolar ’da ayrı bir görsel zenginlik olacaktır.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page